Тази година, на 73-годишна възраст, почина известният италиански дизайнер Лаура Биаджоти.

...
Тази година, на 73-годишна възраст, почина известният италиански дизайнер Лаура Биаджоти.
Коментари Харесай

Известните личности, които загубихме през 2017 г.

Тази година, на 73-годишна възраст, почина известният италиански дизайнер Лаура Биаджоти. Наричаха я Кралицата на кашмира. Тя е родена на 4 август 1943 година и стартира кариерата си през 60-те години, продължавайки делото на своята майка Делия Биаджоти. През 1972 година дебютира със лична сбирка. Лаура Биаджоти е първият западен модист с ревю в комунистически Китай през 1988 и в Москва през 1995 година Освен висока мода, тя основава прет-а-порте и линия парфюми.

С кои още международни персони, оставили неповторимо завещание в бизнеса, културата, изкуството, музикалната промишленост и политиката се разделихме? Сред тях са също:

Джаз музикантът Бъди Греко. Американският джаз пианист и артист си отиде в Лас Вегас на 90-годишна възраст, съобщи Las Vegas Review-Journal. Греко завоюва известност с помощта на кавъра на композицията " The Lady Is A Tramp ". Оригиналът е написан за мюзикъла " Babes in Arms " през 1937 година от композитора Ричард Роджърдсъм и поета Лоренцо Хартъм. Бъди Греко е гастролирал с " Краля на суинга " - американския джаз и суинг музикант, кларинетистът Бени Гудман. Той също се е изявявал с певцата Ела Фицджералд, Розмари Клуни и Лена Хорн. В своята кариера Греко е записал повече от 60 албума. Сред най-известните  му композиции е " Buddy Greco and His Jazz Friends ", " Around the World " и " Girl Talk ".

Отиде си и съветският оперен певец  Дмитрий Хворостовски . Той живееше в Лондон от 1994 година Лично поддържаше финансово Балтийския симфоничен оркестър. Пял е в Лондонския кралски спектакъл, Баварската държавна опера, Берлинската държавна опера, Миланската Ла Скала, Виенската държавна опера, Аржентинския спектакъл " Колон ", Метрополитен опера и Чикагската опера в Съединени американски щати, Маринския спектакъл и спектакъл Нова Опера в Руската федерация, на оперната сцена на Залцбургския фестивал и други

На 61-годишна възраст умря американският артист, режисьор и продуцент Уилям ( " Бил " ) Пакстън.  Бил Пакстън е звезда от редица от най-прочутите кино продукции, в това число " Терминатор ", " Аполо 13 ", " Титаник ", " Туистър ", " Истински неистини ". Най-известен остава с ролята си в сай-фай класиката " Пришълците " (1986). Носител е на премия " Еми " за осъществяването му в телевизионния мини-сериал " МакКойс ", в който взе участие и Кевин Костнър. 

Киноизкуството се раздели и с режисьора на " Мълчанието на агнетата "  и " Филаделфия "   Джонатан Дем. Той страдаше от рак на хранопровода, показа пресаташето му Аналий Пауло, която уточни, че режисьорът е умрял в Ню Йорк, заобиколен от фамилията си. Най-новият филм на Джонатан Дем е комедията " Рики и Флаш "  от 2015 година, в която Мерил Стрийп е в ролята на застаряваща рокаджийка. Той печели премия " Оскар "  за най-хубав режисьор с " Мълчанието на агнетата ". Филмът носи награди " Оскар "  и на звездите си Антъни Хопкинс и Джоди Фостър. Той получава и " Оскар " за най-хубав филм. 

Почина и най-известният милиардер в света Джон Рокфелер. Рокфелер бе най-малкият от общо шестте деца на Джон Рокфелер-младши и внук на съоснователя на Standard Oil Джон Д. Рокфелер – първият доларов милиардер в света. Роден на 12 юни 1915 година в Ню Йорк, от 2004 година беше най-възрастният член и глава на семейството Рокфелер, считана и до през днешния ден за една от най-влиятелните на планетата. Завършва " Харвард " през 1936 година и получава докторска степен по стопанска система от Университета в Чикаго през 1940 година Служил е в армията по време на Втората международна война, а по-късно стартира изкачването си към върха на ръководството на Chase Bank, която се слива с The Manhattan Company през 1955 година

Избран е за президент на Chase Manhattan през 1961 и ръководител и основен изпълнителен шеф осем години по-късно. Оттегля се през 1981 на 65 години след 35-годишна кариера. Под ръководството му Chase става първата американска банка, разкрила офис в Съветския съюз, после и в Китай, а през 1974 година и в Египет. През цялото време Дейвид Рокфелер продължава и традициите на дядо си, основал благотворителен фонд, и си завоюва купата „ милиардерът човеколюбец ”. Всяка година прави великодушни дарения на Харвард, на Музея на модерното изкуство, поддържа и редица други дела. Той е измежду най-богатите хора в света, подкрепили самодейността на Уорън Бъфет и Бил Гейтс за даряване на най-малко 50% от положението за благотворителна активност.

Срещал се е с над 200 държавни водачи допълнително от 100 страни. Работната му философия бе да подкрепя чужди икономики на локална почва, считайки че по този метод ще сътвори клиенти за американските артикули. " Той беше мощ в интернационалните финансови връзки и във външната политика на Съединени американски щати ", написа за него " Ню Йорк таймс " и добави: " В непознатите столици го посрещаха с почести, полагащи се на държавен глава ". 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР